НАЗК: Неточності та помилки є в деклараціях усіх кандидатів у президенти

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вперше проводить процедуру перевірки декларацій кандидатів у президенти. У НАЗК зазначають, що у всіх деклараціях кандидатів, які встигли перевірити, є неточності та помилки.

Як розповіли в прес-службі Нацагентства, найпоширеніші типи неточностей — це незазначення кадастрових номерів обʼєктів нерухомості, транспортних засобів у реєстрах та юридичних осіб, кінцевими бенефіціарами яких є декларанти.

Відповідно до законодавства, помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на посаду президента.

Станом на 29 січня НАЗК перевірило декларації кандидатів Валентина Наливайченка, Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгена Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольги Богомолець, Романа Насірова, Олександра Шевченка, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Іллі Ківи, Олександра Вілкула, Юлії Тимошенко, Дмитра Добродомова, Руслана Кошулинського, Аркадія Корнацького, Олександра Мороза, Олександра Данилюка, Ігоря Смешка.

Нацагентство також повідомляє, що зараз іде перевірка декларацій Сергія Тарути, Володимира Зеленського та Інни Богословської.

  • Центральна виборча комісія зареєструвала на виборах президента 16 спостерігачів і 84 громадських організацій, 25 з них є українськими.
  • З 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року ЦВК буде приймати документи від кандидатів у президенти. 8 лютого реєстрація кандидатів закінчиться. Після буде оголошено остаточний та офіційний список кандидатів на посаду президента України.
  • ЦВК просить іноземні держави та міжнародні організації враховувати, що, згідно з українським законодавством, Росія визнана країною-агресором, а тому не може спрямовувати своїх спостерігачів в Україну.