Вночі: США запровадили санкції проти нафтової компанії Венесуели, у роботі Instagram стався збій, а гравець збірної України перейшов у російський «Зеніт»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: США запровадили санкції проти нафтової компанії Венесуели, у роботі Instagram стався збій, а гравець збірної України перейшов у російський «Зеніт»

lalo Hernandez / Unsplash

У роботі Instagram в усьому світу стався збій

У ніч на 29 січня користувачі соцмережі Instagram в усьому світі повідомили про проблеми в роботі додатку. За даними з сайту Downdetector, який відстежує збої в роботі інтернет-ресурсів, скарги почали надходити о 02:20 за київським часом. Всього було зафіксовано близько 32 тисяч випадків. При цьому у 47% користувачів були проблеми із завантаженням стрічки, 34% не могли увійти в обліковий запис, ще у 18% виникли труднощі при роботі з веб-сайтом. У Instagram вже повідомили, що робота сервісу відновлена.

США встановили санкції проти головної нафтової компанії Венесуели

Сполучені Штати запровадили санкції проти нафтової компанії PdVSA — головного джерела фінансових надходжень режиму Ніколаса Мадуро. США також блокують активи компанії на суму $7 млрд. Рішення прийнято міністром фінансів Стівеном Мнучиним після консультації з державним секретарем Майклом Помпео. За словами глави Мінфіну, обмеження знімуть у разі «швидкої передачі контролю тимчасовому президентові або наступному демократично обраному уряду».

Гравець збірної України перейшов у російський «Зеніт»

Центральний захисник донецького футбольного клубу «Шахтар», гравець збірної України Ярослав Ракицький перейшов у російський «Зеніт» (Санкт-Петербург). Угода з футболістом розрахована на 3,5 року. Ярослав Ракицький — семиразовий чемпіон України, шестиразовий володар Кубка і Суперкубка країни. За національну збірну України провів 54 матчі і забив 4 мʼячі. Брав участь у чемпіонатах Європи 2012-го і 2016-го. За «Шахтар» грав з 2009 року, провівши 326 матчів і забивши 14 мʼячів.

Розслідування спецпрокурора Мюллера скоро завершиться

Виконувач обовʼязків генерального прокурора США Метью Вітакер заявив, що спецпрокурор Роберт Мюллер закінчує своє розслідування російського втручання у передвиборчу президентську кампанію США у 2016 році та перевірку ймовірної співпраці штабу Трампа з Москвою.

«Я думаю, що розслідування близьке до завершення, і я сподіваюся, що ми зможемо отримати звіт від директора Мюллера якомога швидше», — сказав Вітакер наприкінці прес-конференції про іншу, непов’язану з цим розслідуванням справу.