Матір правозахисниці Ноздровської звинуватила у замовленні вбивства її дочки нардепа Яценка. Він назвав це нісенітницею

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Катерина Дуняк, матір загиблої правозахисниці Ірини Ноздровської, стверджує, що вбивство її дочки міг замовити нардеп Антон Яценко (член депутатської групи «Партія «Відродження»). Про це жінка заявила 28 січня під час засідання Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування нападів на активістів.

«Це вбивство міг замовити Яценко Антон Володимирович. Я його звинувачую у вбивстві своєї дитини, у вбивстві Ірини Ноздровської. Хай чують усі, я не боюся його. Так, як не боялася моя дитина», — сказала матір Ноздровської.

Вона також додала, що слідство щодо вбивства її дочки сфабриковане і «повішане на одного Россошанського», хоча було груповим.

У коментарі theБабелю нардеп Антон Яценко заперечує звинувачення матері Ірини Ноздровської.

«Очевидна нісенітниця. Це безглуздо», — сказав він.

Каже, жінка не вперше робить схожу заяву, але підтвердження цьому немає.

«Я нікого не вбивав. Якщо у неї є якісь факти, вона зобовʼязана негайно надати їх у правоохоронні органи. Якби був найменший натяк на злочин, говорили б уже представники правоохоронних органів, а не мама», — сказав Антон Яценко.

  • 1 січня 2018 року Ірину Ноздровську знайшли мертвою в річці біля села Демидів Київської області. За кілька днів за підозрою у її вбивстві поліція затримала Юрія Россошанського — батька Дмитра Россошанського, чийого засудження вимагала Ірина. Справу про вбивство правозахисниці досі розглядає суд.
  • 30 вересня 2015 року в селі Демидів (Вишгородський район Київської області) Дмитро Россошанський насмерть збив сестру Ірини — Світлану Сапатинську. Правозахисниця Ноздровська розслідувала цю справу.
  • Нарівні з версією про вину Дмитра Россошанського поліція відпрацьовувала й інші. Як пише «Радіо Свобода», слідчі відкинули варіант того, що причина смерті — свідчення Ноздровської у справі корупційних тендерних закупівель проти депутата Антона Яценка в 2014 році. Також відомо, що жінка неодноразово скаржилась на погрози від Россошанських та близьких депутата Яценка.