WSJ: Власник модного дому Gucci заборгував бюджету Італії €1,4 млрд податків

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
WSJ: Власник модного дому Gucci заборгував бюджету Італії €1,4 млрд податків

Christophe Morin / Bloomberg via Getty Images

Італійська влада надіслала Kering SA (материнській компанії Gucci) податковий рахунок розміром €1,4 млрд ($1,58 млрд), заявивши, що компанія платить податки в Швейцарії на прибуток, отриманий в Італії. Про це пише The Wall Street Journal.

За даними італійських податківців, швейцарська дочірня компанія Kering, Luxury Goods International, веде бізнес в Італії і повинна була платити податки в цій країні, грунтуючись на регіоні своєї діяльності.

При цьому ставка корпоративного податку в Швейцарії значно нижча, ніж в Італії. У Kering зазначили, що сума в €1,4 млрд покриває несплачені податки за 2011—2017 роки, але підкреслили, що мають намір оскаржити це рішення.

«Kering оскаржує результати аудиторського висновку як через підстави, так і через суму», — заявили в компанії.

  • Європейська комісія оштрафувала міжнародну платіжну систему MasterCard на €570 млн за порушення антимонопольних правил. Комісія заявила, що MasterCard обмежує можливості користуватися альтернативними і більш вигідними послугами транскордонних платежів усередині Євросоюзу.
  • Влада Франції оштрафувала Alphabet (материнську компанію Google) на €50 млн за порушення політики використання особистих даних. Комісія у справах інформаційних технологій і прав людини (CNIL) вважає, що Google «надто ускладнила» для користувачів процес пошуку інформації про те, як збирають та використовують їхні персональні дані.