Депутат Найєм назвав дату висування Порошенка у президенти. На зʼїзді буде екс-генсек НАТО Расмуссен

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм назвав попередню дату висунення кандидатури чинного глави держави на посаду президента. За його словами, це відбудеться 29 січня.

Таку ж дату називала «Українська правда», посилаючись на свої джерела, які повідомили, що висування відбудеться в Міжнародному виставковому центрі в Києві на зʼїзді партії «БПП». Там очікують присутності членів уряду, премʼєр-міністра Володимира Гройсмана та мера Києва Віталія Кличка.

Нардеп Найєм зазначив, що на заході буде також екс-генсекретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, який офіційно є позаштатним радником чинного президента Петра Порошенка.

Він також прокоментував ситуацію, що сталася напередодні з Расмуссеном і Юлією Тимошенко, яка заявила, що йде кандидатом у президенти на зʼїзді партії «Батьківщина».

Раніше було показано відео з участю Расмуссена і президента Європейської народної партії Джозефа Дола, де вони заявляли про підтримку Тимошенко, зокрема «на шляху України в НАТО і Європейський Союз». Пізніше Расмуссен повідомив, що не підтримував кандидатуру Юлії Тимошенко. За його словами, у відеозверненні він підкреслив важливість реформ в Україні.

«Колишній генсек НАТО, мʼяко кажучи, збентежений, і запевняє, що ні про яку підтримку кандидата [Тимошенко] мова не йде. Мета послання полягала в тому, щоб закріпити євроінтеграційні та євроатлантичні прагнення України, незалежно від того, хто стане главою держави», — написав Найєм.