Рятувальники припинили пошуки зниклого над Ла-Маншем літака з футболістом «Кардіффа»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Рятувальники припинили пошуки літака з футболістом «Кардіффа» Еміліано Салою на борту, який зник над Ла-Маншем 21 січня, повідомляє у Twitter поліція острова Гернсі.

Пошуки тривали три дні. Капітан поліції Девід Баркер заявив, що шанси на виживання «надзвичайно малі». Він розповів, що рятувальники оглянули понад 2,5 тис. кв. км каналу, а також перевірили всі дані мобільного та супутникового звʼязку. До рятувальної операції залучили два літаки, пʼять вертольотів, а також два рятувальні судна. «Незважаючи на ці зусилля, ми не змогли знайти жодних слідів літака або його пасажирів», — йдеться в заяві капітана.

Керівник поліції Гернсі підкреслив, що незважаючи на те, що пошуки завершені, поліція буде просити всі судна та літаки, які проходитимуть в районі зникнення повітряного судна, звертати увагу на його можливі сліди.

  • 21 січня легкомоторник Piper Malibu з футболістом і пілотом пропав з радарів за 13 кілометрів від узбережжя Великої Британії, неподалік від маяка Каскетс. Увечері 22 січня рятувальники припинили пошуки літака, операцію відновили в середу вранці. За словами представників рятувальних служб, у воді виявили кілька обʼєктів, але поки невідомо, чи були ці предмети на борту зниклого літака.
  • Сала відправив кілька голосових повідомлень у месенджер WhatsApp незадовго до зникнення літака з радарів.
  • 28-річний Сала 21 січня перейшов в «Кардіфф» із французького клубу «Нант» за €20 млн. У понеділок, 21 січня, він прощався з колишніми колегами, після чого відправився на літаку до Великої Британії. За даними ЗМІ, свого часу аргентинця хотіло придбати київське «Динамо».