Прокуратура незадоволена визнанням невинуватості Януковича в сепаратизмі та готується оскаржити вирок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Прокуратура розглядає можливість оскаржити вирок колишньому президенту Віктору Януковичу, передають «Українські Новини».

За словами прокурора Руслана Кравченка, прокуратура не згодна з позицією суду, який визнав Януковича невинним за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (пособництво у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Крім того, Кравченко підкреслив, що ця справа ляже в основу справ проти влади Росії в міжнародних судах. «Цей вирок буде покладено в основу доказів і звинувачень щодо вчинення злочинів проти нашої держави представниками влади РФ як в Україні, так і на міжнародній арені, щодо звинувачення зазначених представників влади РФ в агресивній війні проти нашої держави», — сказав він.

  • У четвер, 23 січня, Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та в пособництві у веденні агресивної війни і засудив до 13 років увʼязнення заочно.
  • Разом з тим суд визнав екс-президента невинним за звинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.
  • Захист Януковича подасть апеляцію на вирок, який 24 січня виніс Оболонський районний суд.