«Ми сексуальні, і всі нас хочуть». Кличко в Давосі пояснив інвесторам привабливість України

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

У швейцарському Давосі проходить Всесвітній економічний форум. На форумі у України є своя площадка для виступів і дискусій — Український дім. На панельній дискусії, присвяченій перспективам інвестицій в Україну, були присутні брати Кличко — Володимир і Віталій.

Володимир Кличко під час дискусії заговорив про геополітичне значення України і про те, що її територія неодноразово була завойована. «Все тому, що ми сексуальні, і всі нас хочуть», — пояснив Віталій Кличко, посміявшись разом з залом.

Відсміявшись, він інакше сформулював свою ідею. За його словами, Україна історично виступає в ролі сполучної ланки між різними цивілізаціями і культурами, що і сьогодні робить її привабливою для інвесторів.

«У нас — обʼєднуюча функція, функція мосту... Ми відомі за найбільшим вантажним літаком, і всі знають вертольоти Сікорського, але люди — це, напевно, найцінніше, що Україна може дати світові», — зазначив Володимир Кличко.

  • Заманити на Давоському форумі інвесторів висловлюванням про красу українок у 2011 році намагався екс-президент Віктор Янукович. «Коли почнеться тепло, і в містах українських почнуть роздягатися жінки — побачите таку красу, це дуже чудово», — розповів він тоді.
  • Екс-міністр екології і кандидат у президенти Ігор Шевченко відзначився на форумі у цьому році тим, що набрав там безкоштовних шапок, але його зупинила охорона. Соцмережі це не оцінили.