Суд у Сімферополі відпустив фігурантів справи «Веджіє Кашка» під домашній арешт

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:
Суд у Сімферополі відпустив фігурантів справи «Веджіє Кашка» під домашній арешт

Facebook / Elvir Sagirman

24 січня Київський районний суд Сімферополя відправив під домашній арешт трьох фігурантів справи «Веджіє Кашка»: Кязима Аметова, Бекіра Дегерменджи і Руслана Трубача. З 10 жовтня 2018 року під домашнім арештом також перебуває четвертий обвинувачуваний у цій справі — Асан Чапух.

«Мій підзахисний Бекір Дегерменджи вже більше року перебуває в медсанчастині, і стан його здоровʼя погіршується. На сьогоднішньому засіданні прокуратура підтримала наші клопотання про зміну запобіжного заходу і сказала, що більше не бачить підстав тримати їх у слідчому ізоляторі. Суддя пробув десь півгодини в нарадчій кімнаті і потім оголосив свою постанову, в якій йдеться, що Бекіру Дегерменджи, Руслану Трубачу і Кязиму Аметову змінено запобіжний захід на домашній арешт», — заявив один з адвокатів справи Едем Семедляєв активісту «Кримської солідарності».

Семедляєв також вказав, що потерпілий у справі не приходить на судові засідання.

«Це все було несподівано. Ми молилися, щоб суддя підтримав рішення прокуратури. Сьогодні вдома чекаємо гостей. Тата повинні привезти до 22:00», — заявила theБабелю дочка Бекіра Дегерменджи Мавиле Дегерменджи.

  • Фігуранти справи «Веджіє Кашка» перебували в сімферопольському СІЗО з 23 листопада 2017 року. Того дня їх затримали співробітники правоохоронних органів в окупованому Криму, нібито за вимагання грошей (ч. 2 ст. 163 Кримінального Кодексу Росії) у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана. Під час затримання стало погано ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, вона померла в машині швидкої по дорозі в лікарню.
  • 23 січня суд Сімферополя заарештував бійця кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебиджихана Едема Кадирова.