Лабораторія і десятки тисяч пігулок. У Хмельницькій області поліція затримала виробника стероїдів, від яких померла британка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Лабораторія і десятки тисяч пігулок. У Хмельницькій області поліція затримала виробника стероїдів, від яких померла британка

Пресслужба Нацполіції

У Хмельницькій області поліція затримала 30-річного виробника стероїдних препаратів, через які померла 21-річна громадянка Великої Британії. Британські поліцейські встановили, що чоловік збував свої препарати через інтернет-магазин, і передали інформацію українським правоохоронцям.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

У 2017 році дівчина купила на українському інтернет-ресурсі пігулки для схуднення, які містили хімікат 2,4-динітрофенол (відомий як DNP). Незабаром вона померла від передозування препарату.

Чоловік вів два сайти з продажу препаратів і реалізовував їх не тільки в Європі, але й в Україні. Поліція тривалий час стежила за діяльністю виготовителя і згодом прийшла до нього з обшуком.

За місцем проживання чоловіка виявили лабораторію з виготовлення та упаковки препаратів. Було вилучено близько 10 тис. таблеток віагри, тестостерону, метаксона, 61 марка психотропу ЛСД, 10 кг хімікатів для виробництва препаратів та 18 л прекурсорів. Також вилучили 10 пакетів насіння конопель і бокси для її вирощування.

Пресслужба Нацполіції

Компоненти для виготовлення препаратів чоловік купував через інтернет у Китайській Народній Республіці (КНР).

Відносно чоловіка порушено кримінальну справу про зберігання наркотиків, але після експертизи справу можуть перекваліфікувати.