Україну засипає снігом. Через негоду обмежено рух трасами міжнародного значення

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Україну засипає снігом. Через негоду обмежено рух трасами міжнародного значення

Facebook / Укравтодор

В Україні синоптики оголосили штормове попередження в 11 областях України. Через снігопади та поривчастий вітер ускладнено проїзд на трасі М-05 Київ — Одеса, зокрема в районі села Петровірівка Одеської області, повідомляє Укравтодор.

Також через негоду з 09:00 обмежили рух великовагового транспорту на двох трасах міжнародного значення у Вінницькій області:

  • М-12 від міста Немирів до міста Гайсин (дорога сполученням Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка),
  • М-21 від міста Жмеринка до міста Могилів-Подільський (дорога сполученням Виступовичі — Житомир — Могилів-Подільський).

Також заборонено вʼїзд вантажівок у місто Кропивницький.

В Укравтодорі запевняють, що проїзд всіма дорогами державного значення в Київській області забезпечено, дорожні служби не припиняють розчищати та обробляти автошляхи.

«У роботі понад 150 одиниць дорожньої спецтехніки та 200 працівників, на дороги області використано 1524 тони піщано-соляної суміші та 47 тон технічної солі», — йдеться в повідомленні.

Зранку снігом засипає 11 областей: Рівненську, Вінницьку, Житомирську, Хмельницьку, Тернопільську, Київську, Черкаську, Кіровоградську, Івано-Франківську, Херсонську та Одеську.

За прогнозом Укргідрометцентру, 23 та 24 січня йтиме сніг, місцями з дощем. У всіх регіонах, крім західних, очікуються пориви вітру швидкістю 15—20 м/с та хуртовини, а на дорогах країни — ожеледиця.