Патріарх Філарет отримав орден Героя України

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Патріарх Філарет отримав орден Героя України

Пресслужба президента України

Президент Петро Порошенко вручив патріарху Філарету найвищу державну нагороду — звання Героя України та орден Держави. Відзнаку колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату отримав під час урочистостей до 100-річчя Соборності України.

Звання Герой Украї́ни — найвищий ступінь державної нагороди України, яка присвоюється громадянам України за визначний геройський вчинок або трудове досягнення. Героєві України вручається орден «Золота Зірка» за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави — за визначні трудові досягнення.

Нагороду патріарх Філарет отримав за внесок у становлення незалежної Православної церкви України, відродження духовності українського народу, піднесення авторитету православ’я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.

Порошенко нагадав, що за його президентства високе звання Героя України отримали герої Небесної Сотні і військові, що протистоять російській агресії.

«Вражаючим є Ваш приклад надзвичайної жертовності, з якою Ви прийшли 15 грудня на Об’єднавчий собор у Софії Київській. Ви довели всьому світові, що «там, де два українці — три гетьмани», — це не про нас. Що українці здатні об’єднуватися, об’єднуватися в ім’я великої мети», — сказав Порошенко.