Захоплення Boeing у Росії: пʼяний пасажир вимагав розвернути літак до Москви в Афганістан. Борт приземлився в Ханти-Мансійську

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У вівторок, 22 січня в Росії чоловік спробував захопити пасажирський Boeing 737-8LJ авіакомпанії «Аерофлот», що виконував рейс Сургут — Москва. Незабаром після зльоту чоловік зажадав спрямувати літак до Афганістану, повідомляє Интерфакс.

На борту перебували понад 70 пасажирів, у тому числі пʼятеро дітей і семеро членів екіпажу. Екіпаж умовив «захопника» сісти на дозаправку в Ханти-Мансійську. Уточнюється, що чоловік перебував у нетверезому стані і не мав при собі зброї.

Позаштатну ситуацію на борту підтверджує сервіс FlightRadar, який відстежує маршрути літаків. За даними сайту, Boeing 737-8LJ змінив курс через 15 хвилин після зльоту поблизу Югорська. Літак здійснив вимушену посадку в Ханти-Мансійську.

FlightRadar

Російські ЗМІ опублікували фото «викрадача». За даними журналістів, чоловіка звуть Павло, йому 41 рік.

Як повідомляє РБК, чоловіка затримали після посадки в Ханти-Мансійську. Тоді ж Національний антитерористичний комітет Росії заявив, що зловмисник, який захопив літак Сургут — Москва, затриманий, але поки залишається всередині.

Причини та обставини викрадення зʼясовуються. За попередніми даними, чоловік міг бути психічно хворим. Відповідно до законодавства Росії, за викрадення літака загрожує до 8 років позбавлення волі.