«Якщо їх так сварить російський телевізор — вони роблять все правильно». Геращенко отримала листа від Сенцова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Якщо їх так сварить російський телевізор — вони роблять все правильно». Геращенко отримала листа від Сенцова

Twitter / Save Oleg Sentsov

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила у Facebook, що отримала листа від українського політвʼязня Олега Сенцова.

«Лист від Сенцова. Просить передати привіт усім українцям. Президенту Порошенку і міністру Павлу Клімкіну. “Судя по тому, как их ругает российский телевизор — они делают все правильно!” — це з листа», — написала вона.

Віце-спікер додала, що Сенцов вважає дуже важливим те, що держава нарешті зайнялася підтримкою кіновиробництва і книговидання. «Й називає дуже важливими всі програми з підтримки інклюзивної освіти», — повідомила Геращенко.

  • У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року розпочав голодування. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.
  • 25 жовтня Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту імені Сахарова. Її вручають за видатний внесок у захист прав людини та основних свобод. Розмір премії становить €50 тис.
  • У середині січня Сенцов написав у листі Геращенко про те, що сумувати в російській вʼязниці не збирається і планує продовжувати творчу і громадську діяльність.