Побиття вчителя в Києві: Міносвіти просить Авакова взяти справу під особистий контроль, а колеги та небайдужі переказують гроші на лікування

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Побиття вчителя в Києві: Міносвіти просить Авакова взяти справу під особистий контроль, а колеги та небайдужі переказують гроші на лікування

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Міністерство освіти та науки і міністр Лілія Гриневич засудили факт жорстокого побиття вчителя фізкультури одним з батьків у ліцеї №157 в Києві. У відомстві попросили міністра внутрішніх справ Арсена Авакова взяти розслідування під особистий контроль.

«... Ми просимо керівництво МВС взяти справу та її розслідування під особистий контроль. Постраждалий учитель в лікарні, йому завдані серйозні ушкодження. Але не менш жахливо те, що це сталося на очах у дітей, які також зазнали важкої психологічної травми. Тому ми закликаємо педагогічний колектив, психологів та батьківську спільноту ліцею об’єднатися, разом подбати про дітей та обговорити, як уникнути подібних ситуацій в майбутньому», — зазначив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей.

У відомстві також зазначили, що «покарання винного і рішуче засудження з боку держави подібних насильницьких дій необхідно для захисту та розвитку як українського вчительства, так і школярів, які в майбутньому будуть будувати нашу країну».

Що сталося?

  • В Оболонському районі Києва, в ліцеї №157 батько одного з дітей, Володимир Доценко жорстоко побив учителя фізкультури Ігоря Матвієнка за те, що той зробив зауваження його синові, учневі 4-го класу.
  • Хлопчик розповів батькам, що вчитель застосував до нього силу, проте наразі цьому нема ні підтверджень, ні спростувань. Батько хлопчика прийшов до школи, викладач вибачився перед ним, проте це не допомогло і завʼязалася бійка.
  • Викладач потрапив до лікарні з серйозними травмами голови і розривом легені. Лікарі оцінюють його стан як поганий, але стабільний. Гроші на його лікування збирали вчителі та батьки з ліцею, а також інші небайдужі.
  • Через день батько хлопчика сам прийшов з адвокатом в поліцію, щоб пояснити ситуацію.
  • Як повідомила theБабелю заступник директора школи Тетяна Ярмак, хлопчик зараз не відвідує уроки, з його батьками не можуть вийти на звʼязок.
  • Чоловіка, який побив учителя, відправили під домашній арешт. Йому оголошено підозру у ч. 1 ст. 121 КК України. Ведеться слідство.