Токійське метро пропонує безкоштовну їжу. Потрібно лише відмовитися від поїздок у ранкові години пік

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Токійське метро пропонує безкоштовну їжу. Потрібно лише відмовитися від поїздок у ранкові години пік

Pixabay

Одна з найбільш людних ліній метро в японському Токіо пропонує безкоштовну їжу, щоб полегшити затори в годину пік. Для того, щоб її отримати, треба поїхати на метро до початку перевантажень лінії. Про це пише AFP.

Щодня токійським метро користуються 7,2 млн людей. У години пік перед початком робочого дня його поїзди особливо переповнені.

Однією з найбільш «забитих» є лінія Тозай, яка наразі намагається спокусити пасажирів сісти на поїзди раніше.

Якщо протягом наступних двох тижнів не менш ніж 2 тис. пасажирів поїдуть на роботу цією лінією перед годиною пік, токійське метро запропонує кожному з ранніх птахів безкоштовну темпуру (риба, морепродукти або овочі в клярі, обсмажені у фритюрі). Якщо на такий крок підуть 2, 5 тис. чоловік, кожен з них отримає безкоштовну миску соба (довгої локшини з гречаного борошна). Якщо раніше встигнуть проїхати понад 3 тис. пасажирів, вони отримають за свій вчинок і соба і темпуру.

Акція з безкоштовною їжею зʼявилася після того, як столичний уряд Токіо виступив з власною ініціативою, спрямованою на заохочення поїздок на роботу в неробочий час. Представники метро вже давно проводять різні акції, щоб полегшити умови в годину пік, особливо на лінії Тозай.

«Це наша найбільш перевантажена лінія. Ми завжди намагаємося полегшити перевантаження в годину пік», — сказав Такеші Ямашита, представник Токійського метрополітену.

«Ми сподіваємося, що це спонукає людей продовжувати [їздити більш ранніми поїздами метро], щоб полегшити ситуацію в годину пік», — додав він.

  • Тозай повʼязує східні передмістя Токіо і Тіба безпосередньо з діловими районами найбільшого в світі мегаполісу. Протягом години з 7:50 до 8:50 понад 76 тис. пасажирів користуються лінією, що вдвічі перевищує кількість людей, для яких поїзд спочатку був призначений для комфортного обслуговування.
  • Поїзди на лінії працюють з пропускною здатністю 199%, що вважається безпечним, але означає, що пасажири їздять вкрай некомфортно.
  • Компанія «Укрзалізниця» планує інтегрувати залізничний експрес «Київ — Бориспіль» з метрополітеном.