Ізраїльтяни у Сирії знищили російську зенітку «Панцир». У Росії заявили про загибель чотирьох сирійських військових

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ізраїльські військові знищили російський зенітний комплекс «Панцир-С1», який входив до складу ППО сирійської армії. Уранці 21 січня Армія оборони Ізраїлю завдала у відповідь ракетні та авіаційні удари по іранських обʼєктах на території Сирії, а також по позиціях сил ППО сирійської армії.

«Під час нашого удару були випущені десятки сирійських ракет класу «земля-повітря» [по літаках ВПС Ізраїлю], незважаючи на чіткі попередження про те, що слід уникати такого вогню. У відповідь ми також атакували кілька батарей сирійських ППО збройних сил», — повідомили ізраїльські військові і показали відео знищення російської установки, яка виявилася безсилою проти високоточних ракет.

Ізраїльтяни провели атаку після того, як ізраїльські системи ПРО перехопили ракету, випущену по північній частині Голанських висот (спірна територія між Ізраїлем та Сирією).

За даними Сирійського центру моніторингу прав людини, ракетні удари були зафіксовані поблизу аеропорту Дамаска і в районах навколо столиці. ЦАХАЛ вказав, що наносив удари по складах з боєприпасами, іранському розвідувального центру, а також по тренувальній базі.

Державне телебачення Сирії заявило, що Ізраїль випустив шість ракет по району поблизу міжнародного аеропорту Дамаска, пʼять з яких були збиті, а ще одна потрапила в район сільськогосподарських угідь, що розташовані поруч.

У Міноборони РФ повідомили, що внаслідок атаки ВПС Ізраїлю загинули «четверо сирійських солдатів, шестеро поранені».