У Мінську бойовики відмовилися від обміну полоненими і звинуватили Геращенко у зриві засідання Контактної групи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росія і представники «ЛДНР» знову відмовилися від обміну полоненими. Про це пише у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

За її словами, цю ініціативу відкинув представник Росії у ТКГ Борис Гризлов. Також відмовилися від обміну і представники бойовиків, посилаючись на відсутність списків полонених. «На гуманітарній підгрупі представники ОРДЛО сьогодні стверджували, що не отримували жодних списків, які ми неодноразово направляли в кінці минулого року. А потім «згадали», що все ж отримали і заявили... що «листи не відкриваються», — написала Геращенко.

На думку Геращенко, установка Кремля — блокувати всі ініціативи до президентських виборів в Україні. «Примітно, що коли я звернулася на гуманітарній підгрупі до росіян щодо деструктивності їх позиції, бо що вони робитимуть у разі переобрання президента Порошенка, ті вигукнули: “И не надейтесь!”», — підкреслила вона.

Геращенко зазначила, що Україна готова в будь-яку дату передати Росії 25 її громадян з українських вʼязниць в обмін на політвʼязнів Кремля і в цей же день обміняти 19 українців з «ЛДНР» на 70 засуджених бойовиків.

Разом з тим, як пише ТАСС ,представник «ЛНР» у підгрупі Владислав Дейнего заявив, що Геращенко прийшла на засідання «без запрошення». «Геращенко без запрошення прийшла на засідання контактної групи у вузькому форматі і намагалася зірвати роботу, навʼязуючи якесь своє «дуже важливе питання», — заявив Дейнего.