Екс-голова Державної фіскальної служби Насіров подав документи у ЦВК для участі в президентських виборах

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Екс-голова Державної фіскальної служби Насіров подав документи у ЦВК для участі в президентських виборах

Гонтар Володимир / УНІАН

Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров приніс документи в Центральну виборчу комісію (ЦВК), щоб зареєструватися кандидатом на майбутніх президентських виборах. Про це theБабелю повідомив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

«Насіров приніс і здав документи для реєстрації його кандидатом на виборах президента як самовисуванця», — зазначив Хівренко.

У ЦВК є пʼять днів, щоб зареєструвати його або відмовити. Станом на 17:30 16 січня 2019 року у ЦВК подали документи на реєстрацію кандидатами 15 осіб.

Також сьогодні подали документи ще два претенденти, зокрема нардеп Ольга Богомолець, вона теж реєструється як самовисуванець.

  • 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Суд також зобовʼязав виплатити йому суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу — 183 342 гривні 84 копійки.
  • НАБУ підозрює Романа Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він приймав рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.
  • Насірова затримали 2 березня 2017 року в лікарні «Феофанія» в Києві. Соломʼянський суд заарештував його з можливістю внесення застави в 100 млн грн. Дружина Насірова 16 березня внесла необхідну заставу, і він вийшов на свободу.
  • Справа Насірова слухається в Шевченківському районному суді Києва. У грудні 2017 року прокурори САП почали зачитувати повний текст обвинувального акта.
  • Матеріали справи займають 774 сторінки. У 2018 році в суді встигли дочитати тільки до половини — 394 сторінки звинувачення.