Український моряк Артеменко поскаржився на біль у руці та «бесіди» з ФСБшниками

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поранений український моряк Андрій Артеменко, якого росіяни захопили у Керченській протоці, написав скаргу на людей, які під виглядом ФСБшників приходять до нього на «бесіди». Про це написала у Facebook адвокат моряка Марія Куракіна.

«Після консультацій зі мною він 9 січня написав скаргу на те, що до нього продовжують приходити для «бесід» якісь люди, що представляються співробітниками ФСБ, процесуальнії дії не проводяться», — написала Куракіна. За її словами, Артеменко не має наміру розмовляти з цими людьми і вважає такі бесіди «тортурами».

Артеменко скаржиться на біль у лівій руці через осколкове поранення. «Сказав у лікарні ізолятора про те, що йому потрібен еластичний бинт для фіксації руки на ніч, обіцяли що-небудь придумати, бинтів у тюремній лікарні не вистачає», — зазначила адвокат.

За словами Куракіної, в побутовому плані у нього все нормально, Артеменку прийшли посилки з продуктами, одягом, книгами. «Він отримує листи по системі «ФСВП-лист» від рідних і слова підтримки, відповідає на листи, але не завжди його відповіді доходять до родичів, прошу адміністрацію звернути на це увагу. Листи поштою приходять, Андрій дякує всім, хто написав йому», — додала адвокат.