Вночі: в Калуші сталася масштабна пожежа на хімзаводі, в Парижі від вибуху постраждав українець, а в Китаї обвалилася вугільна шахта

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Калуші сталася сильна пожежа

Facebook / ДСНС України

У місті Калуш (Івано-Франківська обл.) в суботу ввечері сталася велика пожежа на ТОВ «Карпатнафтохім». На відкритому майданчику у виробничій установці сталося факельне горіння пірогазу. Постраждалих немає, причини загоряння зʼясовуються.

Українець постраждав через вибух у паризькій пекарні

Через вибух у пекарні в Парижі травмувався громадянин України, повідомило агентство Укрінформ. Він жив у готелі навпроти будівлі, де стався інцидент. Ушкодження, які він отримав — незначні, госпіталізація йому не знадобилася.

Посол США в Німеччині попередив про санкції за підтримку будівництва «Північного потоку-2»

Річард Гренелл, посол США в Німеччині, розіслав німецьким компаніям листи, в яких попередив, що США може накласти на них санкції в разі підтримки будівництва «Північного потоку-2». Про це пише Bild.

Посол підкреслив, що якщо «через запуск «Північного потоку-2» і «Турецького потоку» європейські поставки газу через Україну стануть надлишковими, Київ втратить свою значимість у сфері політики безпеки, через що зросте ризик інтервенції з боку Росії».

У Китаї обвалилася шахта, загинули 19 осіб

Девʼятнадцять шахтарів загинули, а ще двоє залишилися в пастці під землею після обвалу покрівлі на вугільній шахті в північно-західній провінції Китаю Шеньсі, пише Xinhua.

Пошуки двох шахтарів тривають, поліція веде розслідування причин аварії.

Трамп назвав статтю The New York Times образливою

Президент США Дональд Трамп назвав образливою статтю The New York Times про те, що ФБР проводило розслідування, чи працює Трамп на Росію. «Думаю, це найбільш образлива стаття з усіх, які я читав», — заявив глава Білого дому в інтервʼю телеканалу Fox News.

У статті The New York Times говорилося, що в 2017 році, після звільнення Трампом глави ФБР Джеймса Комі, відомство почало розслідування звʼязків американського президента з РФ. За даними газети, в ФБР побоювалися, що такі звʼязки могли б становити загрозу для нацбезпеки США.