ЦВК відмовила в реєстрації двом кандидатам і дозволила «Нацдружинам» спостерігати за виборами президента

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
ЦВК відмовила в реєстрації двом кандидатам і дозволила «Нацдружинам» спостерігати за виборами президента

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації кандидатами на пост президента України двом бажаючим, а також дозволила ряду громадських організацій бути офіційними спостерігачами на виборах президента. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Розглянувши надані документи, комісія встановила їх невідповідність вимогам виборчого закону і відмовила Велідченку Віталію Ігоровичу і Фаренюку Сергію Григоровичу у реєстрації кандидатами на пост президента України на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року», — йдеться в повідомленні.

Крім цього, кільком громадським організаціям дозволили мати офіційних спостерігачів на виборах. У список організацій увійшли «Рада громадської варти», «Національні дружини», «Запорізький кризовий медіа-центр» і Всеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України».

  • ЦВК не зможе зареєструвати лідера Компартії Петра Симоненка кандидатом на посаду президента від партії, однак він може піти на президентські вибори як самовисуванець. Про це розповів голова КВУ Олексій Кошель.
  • 31 грудня 2018 року в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени в Україні відбудуться парламентські вибори.