Постійно рухався і спав у ямі. Врятований в Карпатах лижник розповів, як йому вдалося вижити

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Лижник Ігор Грищенко, якого пʼять днів шукали в Карпатах, перебуває в ужгородській районній лікарні, медики оцінюють його стан як задовільний. Він розповів про те, як провів ці кілька днів і як йому вдалося вижити. Про це пише ТСН.

Лікарі зазначили, що серйозних порушень роботи внутрішніх органів у Грищенка немає, але обморожені пальці ніг.

«Пацієнт в гарному настрої, він не отримав, слава Богу, ніяких важких психічних трам», — зазначив головний лікар Ужгородської районної лікарні Юрій Яцина.

Лижник розповів, як йому вдалося не замерзнути: він постійно рухався, багато пив, набираючи в термос воду з джерела. Першу ніч він спав у ямі на лижах, але кожні 15 хвилин піднімався і рухався, щоб зігрітися.

«Спустився вниз, заночував там, викопав із снігу таку лунку, поклав лижі і спав на лижах, кожні 15 хвилин я зігрівався, вставав, танцював, стрибав, у долоні плескав», — розповідає Грищенко.

Пізніше він знайшов будинок лісника, там він зміг випити гарячої рідини і зігрітися.

«Я був у такому стані, що не розумів, живий я чи ні. Розпалив піч на дровах, добре, що там лісник такий був, що у нього все було — і піч, і дрова були. Я точно хочу приїхати до цього лісника і зробити там якусь добру справу, залишити там щось», — каже Ігор.

У лікарні зазначають, що Ігор пробуде там ще кілька днів, а після його доставлять у Київ.

Грищенко разом з другом пішов у гори ще на Різдво. Пізніше надійшли повідомлення про те, що він пропав. Йому двічі вдавалося вийти на звʼязок, вдруге він звʼязався з рятувальниками, коли почув вертоліт, і сказав, що перебуває в будиночку лісника.