Творець Android отримав $90 млн після звільнення за домагання. Акціонери Google подали через це до суду на директорів компанії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Творець Android отримав $90 млн після звільнення за домагання. Акціонери Google подали через це до суду на директорів компанії

Kim Kulish / Corbis via Getty Images

Проти директорів Alphabet (материнської компанії Google) подали позов акціонери компанії. Він стосується виплати $90 млн вихідної допомоги творцеві Android Енді Рубіну, якого звільнили за сексуальні домагання, пише Bloomberg.

Акціонери обурені тим, що рада директорів схвалила великі виплати Рубіну і приховала деталі розслідування про домагання. «Ларрі Пейдж і Сергій Брін дозволили Рубіну спокійно піти у відставку, після того як внутрішнє розслідування показало, що звинувачення в сексуальних домаганнях з боку Рубіна заслуговують довіри», — цитує агентство текст судових документів.

Про що йдеться?

Рубін покинув компанію в 2014 році на тлі звинувачень у сексуальних домаганнях — жінка заявила, що в 2013 році Рубін примусив її до орального сексу в готельному номері. У Google розслідували інцидент, підтвердили заяви потерпілої і попросили Рубіна піти. Пізніше Рубін заснував власну компанію з виробництва смартфонів Essential.

У жовтні 2018 року The New York Times звинуватила Google у тому, що вони покривали Рубіна і сплатили йому $90 млн компенсації.