У Берліні судять викрадачів 100-кілограмової монети, що належала відомому в Україні бізнесменові

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Берліні судять викрадачів 100-кілограмової монети, що належала відомому в Україні бізнесменові

Wikimedia Commons

В Берліні у четвер, 10 січня, розпочався процес у справі викрадення з місцевого музею золотої монети вагою в 100 кг, повідомляє Deutsche Welle.

У крадіжці підозрюють чотирьох чоловіків віком від 20 до 24 років. Троє з них, які є громадянами Німеччини, належать до родинного клану арабського походження.

Адвокати заперечують причетність підозрюваних до злочину та заявляють, що розслідування поліції «не дало жодного переконливого доказу» такої причетності.

Про що йдеться?

У березні 2017 року з берлінського музею Боде викрали майже 100-кілограмову золоту монету під назвою «Великий кленовий лист» із зображенням британської королеви Єлизавети ІІ. За тодішньою ціною золота монета коштувала щонайменше 3,75 млн євро. Її колекційна вартість значно вища.

За даними слідства, викрадачі ймовірно проникли до музею вночі через вікно, розбили вітрину, де перебувала монета, та на візку довезли її до автомобіля, на якому втекли. Один з підозрюваних працював у фірмі, що забезпечувала охорону музею. Він заздалегідь провів розвідку на місці злочину та дав викрадачам поради.

Як пише DW, cлідів вкраденої монети досі не знайшли. Слідчі підозрюють, що монету розрізали на шматки і продали. Коштовна монета належала відомому в Україні німецькому бізнесмену Борису Фуксману.