Президент Молдови поскаржився Медведєву на санкції Росії проти України. Вони створюють труднощі молдовському експорту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Молдови Ігор Додон направив скаргу премʼєр-міністру Росії Дмитру Медведєву у звʼязку з тим, що введені Росією економічні обмеження щодо України торкнулися молдовського експорту та негативно на ньому позначаються.

Про це Додон написав у своєму Facebook.

За його словами, підписане Медведєвим рішення про заборону на ввезення низки товарів з України створює проблеми і для тих, хто везе продукцію в Росію через українську територію.

«З 1 січня набула чинності інша постанова уряду Російської Федерації, яка вводить заборону на імпорт українських товарів до Росії, а також товарів інших країн, що доставляються на територію РФ транзитом через Україну. Ця постанова створила ризики для певних груп молдовських товарів, таких як виноробна і консервна продукція, оскільки згідно з новими правилами їх потрібно ввозити до Росії в обхід України, що істотно підвищує транспортні витрати», — написав Додон.

Додон також зазначив, що Молдова має намір вирішити ситуацію у найближчі дні, та додав, що особисто взяв під контроль врегулювання проблеми.