Порошенко направив українських миротворців до Малі. В Західну Африку поїдуть до 20 військових

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Президент Петро Порошенко підписав наказ про направлення військовослужбовців Збройних сил в Республіку Малі (Західна Африка) для участі України в багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації. Про це йдеться в оприлюдненому прес-службою глави держави указі № 6/2019 від 9 січня.

Згідно з текстом документа, Україна направить у Малі до 20 військовослужбовців ЗСУ для «підтримання міжнародного миру та безпеки». Указ президента набирає чинності з дня його публікації.

Зазначимо, близько 300 українських військових на сьогоднішній день беруть участь у пʼяти миротворчих місіях ООН в Демократичній Республіці Конго, Південному Судані, на Кіпрі, у Судані та Косово.

  • Міжнародна робоча група за узгодженням параметрів введення на Донбас миротворчої місії ООН досягла компромісу приблизно на 30% — сторони погодилася на поетапне введення миротворців, повідомив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.
  • Офіційний Київ все ще сподівається на допомогу ООН у врегулюванні конфлікту шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії на тимчасово окупованій території Донбасу, заявив Порошенко у вересні 2018 року на Генасамблеї ООН.