Канада в цьому році розширить санкції проти Росії. Введенню санкцій допоможе «закон Магнітського»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд Канади має намір у 2019 році розширити санкції щодо Росії. Про це в інтервʼю «Укрінформу» розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Завдяки нещодавно ухваленому «закону Магнітського» [переліку російських чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань і порушень прав людини, зокрема повʼязаних зі справою компанії Hermitage Capital Management і смертю російського адвоката Сергія Магнітського], Канада може запровадити санкції щодо осіб без урахування їхнього громадянства.

«Список канадських санкцій, накладених на росіян і сепаратистів зі сходу України та Криму, досить довгий. Канада залишається одним із лідерів серед країн, які активно використовують інструмент санкцій, але ми знаємо, що наші канадські колеги серйозно думали про нові кроки у цьому напрямку», — заявив Шевченко.

Посол додав, що «закон Магнітського» дозволить у цьому році ввести санкції проти росіян, які «брали участь у незаконних кримінальних процесах проти українських політичних вʼязнів, переслідуванні кримських татар тощо».

Шевченко також зазначив, що у канадському МЗС навіть створили спеціальний підрозділ, який займається питанням введення санкцій.