Митрополит Епіфаній може зійти на престол предстоятеля ПЦУ у день свого 40-річчя

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Митрополит Епіфаній може зійти на престол предстоятеля ПЦУ у день свого 40-річчя

Соколовська Інна / УНІАН

Інтронізація (зведення на престол) предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія може відбудуться 3 лютого. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» повідомив представник митрополита Київського і всієї України отець Іван Сидор.

«Дата інтронізації точно не узгоджена. Я думаю, що 3 лютого, коли блаженніший митрополит Епіфаній відзначатиме 40-річчя своє. На день народження, можливо, зроблять інтронізацію», — сказав отець Іван.

Крім того, Сидор повідомив, що з 15 грудня Михайлівський собор став кафедральним собором ПЦУ. При цьому він не зміг відповісти, чи може стати подвірʼя Михайлівського монастиря резиденцією глави ПЦУ.

«Можливо — центр міста, біля Софії. І оскільки в Софії діє музей, Національний заповідник, приміщення як такого немає, цілком очевидно, що, можливо, тут буде резиденція. Але це тільки моя думка», — підкреслив священик.

Що таке інтронізація?

Урочисте громадське богослужіння, під час якого новообраного предстоятеля церкви зводять на його кафедру. Інтронізація відбувається під час літургії, новообраного ієрарха одягають у богослужбові шати, які відповідають його сану.