НАЗК вніс приписи віце-премʼєр-міністру і двом міністрам про порушення етичної поведінки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
НАЗК вніс приписи віце-премʼєр-міністру і двом міністрам про порушення етичної поведінки

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Нацагентство з питань протидії корупції (НАЗК) внесло чотири приписи про порушення вимог етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів. Приписи вручили першому віце-премʼєр-міністру Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну, в. о. міністра аграрної політики Максима Мартинюка та начальнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області Михайлу Пшику.

Прес-служба НАЗК повідомляє, що приписи є обовʼязковими до виконання, інакше посадовим особам загрожують штрафи.

Кубіву винесли припис щодо директора «ДНІПРО-ВДМ» Ігоря Ковтуненко, а Омеляну стосовно директора казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Віктора Сударєва. Кубів і Омелян не передали корпоративні права Ковтуненко і Судареву протягом 30 днів з моменту вступу їх на посади.

Мартинюку внесено припис стосовно голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи, який не прийняв рішення по врегулюванню конфлікту після повідомлення від начальника Головного управління Госпродпотребслужбы в Києві Олега Рубана.

Пшику внесено припис у звʼязку з порушенням його підлеглим Андрієм Велигошем вимог щодо запобігання корупції під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.