Посол в Туреччині підтвердив загибель чотирьох українських моряків у Чорному морі

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Чотири українці загинули в результаті аварії вантажного судна в Чорному морі, яке прямувало в турецький порт Самсун. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Усього загинули шість осіб.

«Туреччина. Сьогодні вранці біля берегів Самсуна через погодні умови торгове судно затонуло. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Береговою охороною були оперативно вжиті належні заходи. На жаль, не вдалося врятувати чотирьох наших співвітчизників», — повідомив Сибіга на своїй сторінці в соціальній мережі.

За словами посла, решта семеро людей перебувають у різних лікарнях Самсуна.

«Постраждалих відвідав губернатор провінції, вони знаходяться під належним наглядом. У Самсун виїхав консул. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих і сподіваємося на швидке одужання постраждалих», — написав український дипломат.

Відомо, що судно під панамським прапором перевозило вугілля. Воно вийшло з російського порту «Азов».

  • Судно під прапором Панами, що вийшло з російського порту «Азов», відправило сигнал лиха приблизно за 148 км від північно-східної чорноморської провінції Самсун.
  • На борту судна перебували 13 членів екіпажу, в тому числі девʼять громадян України, два — Азербайджану, а також двоє росіян.