Наливайченка висунули кандидатом в президенти від партії «Справедливість»

Дата:
Наливайченка висунули кандидатом в президенти від партії «Справедливість»

Олександр Синиця / УНІАН

Екс-главу СБУ та керівника партії «Справедливість» Валентина Наливайченка висунули кандидатом в президенти України. Таке рішення було одноголосно ухвалене на всеукраїнському зʼїзді партії «Суспільно-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» у Києві.

Після голосування Наливайченко пообіцяв, що відмовиться від президентського імунітету «одразу після обрання на посаду». «Відразу ж після обрання на посаду внесу законопроект про позбавлення привілеїв, імунітету недоторканності президента та буду ініціювати раз і назавжди позбавлення недоторканності депутатів і суддів», — заявив політик.

Він додав, що буде боротися з корупцією, пообіцяв зробити прозорою систему державного управління та розширити права територіальних громад.

  • 31 грудня 2018 року в Україні почалася виборча кампанія на виборах президента. Вона триватиме 90 днів. Вибори президента відбудуться 31 березня 2019 року. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволено після їх офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів мають бути встановлені до 10 квітня 2019 року.
  • ЦВК закрила виборчі дільниці у Росії та перенесла їх до трьох сусідніх країн — до посольства України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.