Винищувачі та розвідники. У 2018 році українські військові отримали півсотні літаків і гелікоптерів від «Укроборонпрому»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Винищувачі та розвідники. У 2018 році українські військові отримали півсотні літаків і гелікоптерів від «Укроборонпрому»

Укроборонпром

Підприємства «Укроборонпрому» за 2018 рік передали близько 50 літаків і вертольотів до Збройних сил, повідомляється на сайті державного концерну.

«За 2018 рік українське військо посилилось близько 50 літаками та вертольотами, які були модернізовані та відремонтовані силами кластера авіабудування, у який входить 16 підприємств», — йдеться в повідомленні.

За цей рік українські льотчики отримали винищувачі Су-27 та МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники та розвідники Су-24, транспортні літаки Ан-26 та Іл-76, навчально-тренувальні літаки L-39, вертольоти Мі-24, Мі-14 та Мі-8.

Водночас для потреб Повітряних сил триває розробка Ан-77, який має отримати авіоніку провідних світових виробників, що наблизить цей літак до стандартів НАТО. Передбачається, що саме Ан-77 має стати основою військово-транспортної авіації України. Його характеристики дозволять кардинально підсилити боєздатність та мобільність десантно-штурмових військ.

У 2018 році «Антонов» розпочав виготовляти другий експериментальний зразок безпілотника оперативно-тактичного рівня — «Горлицю». Цей апарат здатний безперервно перебувати у повітрі 7 годин, працювати на висоті 5 тисяч метрів, дальність його польоту — понад тисячу кілометрів.