«Шатдаун» у США торкнувся понад 800 тисяч бюджетників. Серед них — підрозділ із санкцій

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«Шатдаун» у США торкнувся понад 800 тисяч бюджетників. Серед них — підрозділ із санкцій

Mark Wilson / Getty Images

Серед відомств, які припинили свою роботу через «шатдаун» у США — Управління з боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Мінфіну США, один із підрозділів якого, OFAC, займається санкціями США. Про це пише РБК.

Підрозділ працює в закритому режимі. Він не розглядає як планував видачу ліцензій на дії, загалом заборонені санкціями, а також справи про викреслення із санкційних списків.

Всього зупинка роботи федеральних відомств вплинула на приблизно 800 тисяч працівників в усій країні.

27 грудня Сенат планує знову розглянути обговорення бюджету країни. Головним каменем спотикання як і раніше стоїть питання про будівництво стіни з Мексикою. Президент Дональд Трамп хоче виділити на неї $5 млрд, і це дуже не подобається демократам, не дивлячись на те, що ініціативу вже схвалила Палата представників.

  • З 22 грудня у США настаd «шатдаун» — закриття кількох урядових департаментів та агентств через суперечку щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом, проте через різдвяні свята лише 26 грудня стало першим повноцінним робочим днем при «шатдауні».
  • 21 грудня в Конгресі США не змогли прийняти проект бюджету. Основною причиною стала суперечка про виділення коштів на будівництво стіни з Мексикою. Цю ініціативу схвалила Палата представників, але заблокували демократи в Сенаті. Тому з 22 грудня без затвердженого фінансування зупинилася робота частини держорганів США.
  • У 2018 році США вже пережили два «шатдауни» — в січні і в лютому.