«Ракети, гармати, кораблі, бронетехніка». Україна в 2019 році може закінчити низку проектів з озброєння

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У 2019 році Україна має намір завершити розробку низки вітчизняного озброєння та почати деякі поставки в армію. Про це на засіданні Ради національної безпеки і оборони України заявив президент Петро Порошенко.

За його словами, РНБО затвердить державне оборонне замовлення на 2019 рік, яке передбачає збільшення поставок нового та модернізованого озброєння в армію.

«У першу чергу це стосується ракет, створених за проектом «Вільха» із збільшеною дальністю ураження. Мова йде про початок їх серійного виробництва та поставок у ЗСУ. У новому році ми закінчимо розробку і почнемо державні випробування комплексу крилатих ракет наземного базування для ураження морських цілей за проектом «Нептун», — пояснив Порошенко, додавши, що останні допоможуть збільшити боєздатність флоту.

Реактивна система залпового вогню "Вільха".

РНБО

Комплекс крилатих ракет наземного базування "Нептун".

РНБО

Також планується закінчити розробку і випробування самохідної гаубиці стандартів НАТО «Богдана», артилерійських боєприпасів калібру 155 мм до неї, керованих боєприпасів «Квітник», безпілотників «Сокіл», переносних комплексів «Колібрі», а також засобів розвідки, комплексів арткерування та двокаліберних мінометів.

Самохідна гаубиця "Богдана".

РНБО

«Президент зазначив, що для сухопутних військ у 2019 році буде закуплено близько шести тисяч зразків озброєння. «Це міномети, переносні ЗРК, дуже важлива снайперська зброя і протиснайперські комплекси, боєприпаси до них, прилади нічного бачення, тепловізори, гранатомети, артилерійські постріли, ракети і так далі», — сказав глава держави.

За словами Порошенка, армія отримає більше тисячі бронетранспортерів, бойових машин піхоти, бронемашин, санітарних машин, десятки бойових літаків, вертольотів і безпілотних авіаційних комплексів, 10 тисяч одиниць засобів звʼязку, десятки засобів радіолокаційної боротьби, топографічну техніку.

«Для флоту буде закладено ракетний катер "Лань", закуплені малі броньовані артилерійські катери, десантні катери», — додав Порошенко.

Ракетний катер "Лань".

Міністерство оборони України