NASA пообіцяли постійну присутність людей на Місяці протягом десяти років

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
NASA пообіцяли постійну присутність людей на Місяці протягом десяти років

Kym / Unsplash

Директор NASA Джим Брайденстайн зазначив, що США протягом десяти років зможуть забезпечити постійну присутність людей на Місяці, що закладе основу для розширення дослідження космосу до Марса. Про це пише The Hill.

«Просто зараз ми будуємо космічну станцію під назвою Gateway, яка буде на орбіті навколо Місяця — уявіть, що це багаторазовий командний модуль, який забезпечить присутність людини на орбіті навколо Місяця. Звідти нам потрібні багаторазові приземлителі, які летять на поверхню Місяця й назад», — сказав Брайденстайн.

«Ми думаємо, що зможемо досягти цього приблизно через десять рокі. Ідея полягає в тому, щоб довести свою спроможність, усунути ризик, перевірити фізіологію людини і потім вирушити на Марс», —продовжив він.

Директор NASA сказав, що він сподівається стимулювати інновації, створивши комерційний майданчик під назвою «Програма комерційних місячних корисних навантажень» (CLIPS).

За допомогою програми CLIPS він сподівається розробити технологію, яка зрештою забезпечить постійну присутність на Місяці.

«Ми збираємося купувати послуги, і у нас буде кілька компаній, що конкурують за витратами та інноваціями для доставки корисних вантажів на поверхню Місяця — зараз ми просто говоримо про наукові прилади, не про великі корисні навантаження, а про нарощування потенціалу», — сказав він.

Цей крок є частиною директиви президента Трампа з космічної політики, яка закликає до повторного дослідження Місяця.

На відміну від Марса, Земля і Місяць завжди перебувають на одній стороні Сонця. Марс, з іншого боку, опиняється на одній стороні з Землею тільки раз на кожні 26 місяців, тобто астронавти повинні будуть перебувати на Марсі протягом двох років, перш ніж вони зможуть завершити свою місію і повернутися додому.

Оголошення надійшло через кілька днів після того, як InSight NASA Mars приземлився на Марсі. Кораблю знадобилося майже сім місяців, щоб приземлитися на червону планету. Це ознаменувало початок дворічної місії.

  • У побутовому відсіку пілотованого корабля «Союз-МС-09» отвір було зроблено зсередини. Про це заявив російський космонавт Сергій Прокопʼєв, який повернувся з Міжнародної космічної станції (МКС).
  • Астрономи знайшли новий клас планет, які містять дуже багато елементів, з яких складаються сапфіри та рубіни. Цілком можливо, що вони можуть виблискувати.