Вночі: в Україні у снігових заметах застрягли сотні авто, у Чорному морі на мілину сіло вантажне судно, а Ізраїль обстріляв передмістя столиці Сирії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У снігових заметах застрягли близько 300 автомобілів

Поліцейські витягли близько 300 автомобілів зі снігових заметів. Найгірша ситуація – на межі Черкаської та Полтавської областей. Там у снігових заметах загрузли близько 200 машин. Рух транспорту перекрила вантажівка, тому снігоприбиральна техніка не могла пройти трасою. Для звільнення шляху з військової частини направили БТР.

У Чорному морі на мілину сіло судно

Вантажне судно SUROV під прапором Монголії, що рухалося з порту Туреччини до порту «Кавказ» Російської Федерації, сіло на мілину. Аварія сталася поблизу Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг (село Волна). На кораблі було відключено Автоматичну ідентифікаційну систему (AIS) через незаконне заходження судна SUROV до закритих портів анексованого Росією Криму. Однак саме завдяки AIS є можливість не тільки вчасно реагувати на аварії суден та надавати допомогу потерпілим, але й відслідковувати порушення руху кораблів і незаконний перетин кордонів.

Ізраїль обстріляв цілі в передмістях столиці Сирії Дамаска

Ізраїльські військові обстріляли цілі на заході та південному заході столиці Сирії Дамаска ввечері 25 грудня. Про це повідомляє спостережна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини», що базується у Великій Британії. За її даними, пуск ракет відбувався з повітряного простору Лівану. Ізраїльські військові відзначили в мережі Twitter, що «система протиповітряної оборони Армії оборони Ізраїлю була активована у відповідь на зенітну ракету, запущену з Сирії».

Дівчинка, якій Трамп сказав, що Санти не існує, досі в нього вірить

Семирічна дівчинка, якій напередодні Різдва президент США Дональд Трамп заявив, що вона занадто доросла для того, щоб вірити в Санта-Клауса, все одно в нього вірить. «Так, сер», — відповіла дитина. Пізніше вона додала, що не знала значення цього слова. Також дівчинка сказала, що була рада поговорити з президентом США.

Таїланд легалізував медичну марихуану

Національна законодавча асамблея Таїланду 25 грудня дозволила використання, зберігання, виробництво, імпорт, експорт і продаж марихуани в медичних цілях. Таїланд першим серед держав Південно-Східної Азії зважився на цей крок.