SpaceX запускає ракету Falcon 9 із супутником для військових США. Місію тричі переносили

Автор:
Олена Мельник
Дата:
SpaceX запускає ракету Falcon 9 із супутником для військових США. Місію тричі переносили

SpaceX

Сьогодні, 22 грудня, SpaceX спробує запустити ракету-носій Falcon 9 із супутником GPS для Військово-повітряних сил США. Це буде остання місія для компанії в цьому році, пише The Verge . Проте цього разу глядачі не побачать посадку ракети SpaceX, оскільки майже все пальне на борту буде витрачено для запуску.

Якщо все вийде, це буде 21 успішний запуск SpaceX в цьому році і новий власний рекорд компанії (проти 18 місій у минулому році).

Старт Falcon 9 відбудеться на космодромі на мисі Канаверал (Флорида) о 15:55 за Київським часом. Метеорологи прогнозують 90% ймовірність, що погодні умови будуть сприятливі для запуску.

Запуск ракети з супутником мав відбутися ще 18 грудня. Однак його тричі переносили або через погоду, або через проблем з показниками першого ступеню ракети.

Супутник GPS III має стати першим з 10, які США планують запустити на орбіту. Потужність сигналу нової системи буде втричі точнішою, ніж ті супутники, які зараз використовують. Вартість призначеного до запуску апарату — близько півмільярда доларів.