Стрілянина у Відні: один загиблий, нападник говорив хорватською. Все, що відомо на цей час

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У пʼятницю, 21 грудня, в історичному центрі Відня на Бакерштрассе сталася стрілянина біля входу в ресторан «Фігльмюллер» (Figlmüller). В результаті одна людина вбита і ще одна важко поранена, повідомляє видання Kurier.

Власник ресторану Томас Фігльмюллер заявив ЗМІ, що жертви і злочинці знали один одного. Вони нібито сиділи за одним столом, а коли вийшли, Томас почув стрілянину, повідомляє телеканал ОЕ24.

За даними каналу, стрільців було двоє. Вони зробили 8—10 пострілів з прицілом у голову. Відомо, що підозрювані говорили хорватською.

Через кілька годин поліція затримала одного з підозрюваних. Kurier опублікував відео, на якому видно, як поліцейські ведуть чоловіка в наручниках до автомобіля. Інформації про його особу поки немає, мотиви — невідомі.

При цьому поліція виключає теракт і заявляє, що метою нападу були «конкретні особи».

На даний момент інформація про затримання залишається суперечливою: поліція Відня офіційно не підтверджує затримання і повідомляє у Twitter, що стрілець ще в бігах.

У Відні триває пошукова операція, до якої залучені вертольоти. Ресторан «Фігльмюллер» закритий для відвідувачів, вулиці навколо перекриті поліцією.

Заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич заявив theБабелю, що українців серед постраждалих немає.