У Росії заявили, що стан Сенцова задовільний, його можуть залучати до праці в колонії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримує Росія в колонії міста Лабитнангі, виписали з медичної частини. Про це повідомили в регіональному управлінні Федеральної служби виконання покарань РФ, передає ТАСС .

«Відповідно до рекомендацій лікуючого лікаря, він [Сенцов] переведений з медичної частини установи в загін для подальшого відбування покарання», — заявили в відомстві.

В управлінні запевняють, що стан Сенцова оцінюють як задовільний.

«Засуджений Сенцов може залучатися до праці», — додали у відомстві.

  • У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року розпочав голодування. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.
  • 25 жовтня Олегу Сенцову присудили премію Європейського парламенту імені Сахарова. Її вручають за видатний внесок у захист прав людини та основних свобод. Розмір премії становить €50 тис.
  • Премію в Страсбурзі замість Сенцова отримали його двоюрідна сестра Наталія Каплан і адвокат Дмитро Дінзе, оскільки режисер перебуває в колонії в Лабитнангі на півночі Росії.