Продаж iPhone тепер можуть заборонити і в Німеччині. Знову постаралася Qualcomm

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд Мюнхена заборонив Apple продавати в Німеччині iPhone 7 і 7 Plus, 8 і 8 Plus, а також моделі X, повідомляє Financial Time.

Позов проти Apple подала компанія Qualcomm — виробник процесорів. Суддя ухвалив рішення, що одночасне використання чіпів Intel і ще одного постачальника Apple — Qorvo — порушує патент Qualcomm, який стосується економії заряду акумулятора під час прийому сигналу мережі.

Згідно з рішенням суду, Apple повинна припинити продажі iPhone 7 і 7 Plus, 8 і 8 Plus, а також моделі X в Німеччині. Проте суддя додав, що рішення не набере чинності, якщо Apple оскаржить його.

Видання зазначає, що Apple може подати апеляцію до суду вищої інстанції в Німеччині і в такому разі заборона на продаж iPhone у країні не діятиме, поки цей суд не ухвалить остаточне рішення.

На час апеляційного процесу Apple не буде продавати iPhone моделей 7-го і 8-го покоління у всіх своїх роздрібних магазинах в Німеччині. Всі моделі iPhone будуть доступні через місцевих операторів мобільного звʼязку і торговельних посередників.

  • Суд у місті Фучжоу заборонив Apple продавати в країні кілька моделей iPhone. Таким чином судова інстанція стала на бік позивача — виробника процесорів Qualcomm, який вважає, що американська компанія порушила два його патенти. Один з них стосується редагування фото, а другий — управління додатками з використанням сенсорного екрана.
  • Пізніше Qualcomm подав новий позов проти Apple з вимогою заборонити продаж у Китаї iPhone XS, XS Max та XR.