Вночі: В Ізраїлі відбулися акції «жовтих жилетів», «Укрзалізниця» готує нове подорожчання квитків, Трамп визначився з кандидатурою нового глави апарату Білого дому

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

В Італії на суді у справі українця Марківа заслухали італійських журналістів

В Італії відбулося пʼяте судове засідання у справі українського військового Віталія Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотографа у зоні бойових дій на сході України 24 травня 2014, передає «Радіо Свобода». У ході засідання від сторони обвинувачення заслухали пʼятьох свідків — італійських журналістів, які на той час перебували в зоні бойових дій. «Свідчення журналістів не дали жодного доказу щодо обвинуваченого», — передає видання слова адвоката Марківа Раффаелле делла Валле.

В Ізраїлі протестували в жовтих жилетах

Демонстрація «жовтих жилетів» відбулася в центрі Тель-Авіва. Учасники акції вимагали зупинити зростання цін і протестували проти збільшення вартості життя в Ізраїлі. У демонстрації взяли участь близько 600 демонстрантів, 10 осіб було затримано за порушення громадського порядку і напад на поліцейських. Обʼєднання студентів Ізраїлю виступило з ініціативою не обмежуватися одноденним протестом. Учнівська молодь заявила про готовність вийти на вулиці 22 грудня.

«Укрзалізниця» готує нове подорожчання квитків

У 2019 році «Укрзалізниця» планує підняти тарифи на перевезення пасажирів по Україні двічі на 12%. «З 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%», — йдеться в повідомленні. Загалом у 2019 році компанія планує отримати дохід від перевезення пасажирів на суму майже 10,3 млрд грн.

Трамп визначився з кандидатурою нового глави апарату Білого дому

US Government / Wikipedia

Виконувати обовʼязки глави апарату Білого дому буде Мік Малвені, передає «Голос Америки». Трамп повідомив, що на цьому посту Малвені «змінить генерала Джона Келлі, який гідно служив нашій країні». Раніше Малвені обіймав посаду директора Адміністративно-бюджетного управління Білого дому і, одночасно, з жовтня 2017 року – виконавчого директора Бюро захисту прав споживачів.

Після рішення парламенту Косово Сербія вимагає скликати Раду Безпеки ООН

Medija Centar Beograd / Wikipedia

Сербія вимагає скликати надзвичайну сесію Ради Безпеки ООН через рішення парламенту Косова про перетворення сил безпеки на регулярну армію. Про це у зверненні до громадян заявив президент Сербії Александар Вучич. Він підкреслив, що Сербія здатна захистити сербів у Косово, не уточнюючи, про який саме захист йдеться. Президент Сербії заявив, що «абсолютно зрозуміло, що рішення косовського парламенту було прийнято за згодою Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Німеччини».