«Чорний квадрат», Кіт-гід і Титан. У Києві обирають талісман столиці

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Києві стартувало онлайн-голосування, за допомогою якого оберуть талісман столиці. Проголосувати за найбільш вподобаний варіант можна до 19 грудня 2018 року. Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації. Віддати свій голос, а заразом і подивитися на учасників конкурсу можна за посиланням.

Талісман не замінить офіційної символіки, але зможе стати частиною туристичної. До того ж автор кращої роботи отримає 150 тис. грн.

Загалом на голосування представлено десять робіт. Одна з них, наприклад, називається «Чорний квадрат».

«Чому саме «Чорний квадрат»? Все геніально просто! «Чорний квадрат» — це сам Київ! Він здається зовсім звичайним і досить зрозумілим, але містить у собі велику кількість сенсів, подій і емоцій», — говорять автори роботи в її описі.

Не забули і про котиків. Серед претендентів є Кіт-гід. «Наш персонаж — можливо, один з нащадків Кота Бегемота, але, на відміну від нього, має світле забарвлення і хороший гостинний образ», — кажуть автори, «рекламуючи» свою роботу.

Після «Чорного квадрата» найбільш незвичайним може здатися «Титан». «На відміну від відомих історичних релігійно-ідеологічних героїв минулого наш новий герой — це міфічний образ, який дає велике поле для нових легенд та історій. На ньому стоїть місто. На ньому все тримається. Важливо розуміти, що ми не хочемо робити людину з головою каштана або таке примітивне лялькове переодягання», — стверджують його творці.

На звання символу столиці також претендують: Каштанчик Кий, Каштан Соловейко, Пес Каштанчик, Каштанчик їжачок і Кий, Щек, Хорив і Либідь.