Вночі: «Шахтар» покидає Лігу Чемпіонів, Мей залишиться прем’єром Великої Британії, а в Будапешті протестують тисячі людей

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Шахтар» не обіграв «Ліон» і покидає Лігу Чемпіонів

Офіційний сайт ФК Шахтар

Донецький «Шахтар» не зміг обіграти французьку команду «Ліон» у заключному матчі групового етапу Ліги Чемпіонів. Протистояння на стадіоні «Олімпійський» завершилося з рахунком 1:1. Гірники посіли 3-е місце в підсумковій таблиці Групи F і в лютому продовжать боротьбу у другому за значущістю турнірі — Лізі Європи.

Тисячі людей протестують у Будапешті проти «закону про рабську працю»

У столиці Угорщини 12 грудня відбувся кількатисячний мітинг під стінами парламенту. Подекуди проти демонстрантів правоохоронці застосовували сльозогінний газ. Люди протестували проти законодавчих змін у трудовому кодексі щодо річного збільшення позаурочних годин (з 250 до 400 годин у залежності від умов конкретного колективного договору), вже названих опозицією «законом про рабську працю». Демонстранти також виступили проти реформи судової системи, за що проголосувала проурядова парламентська більшість. Опозиція вважає ці нормативні нововведення неконституційними. Її представники не брали участі у процедурі голосування, влаштувавши в парламенті гучне скандування.

Європарламент закликав скасувати будівництво «Північного потоку-2»

Європейський парламент засудив будівництво магістрального газопроводу з Росії до Німеччини «Північний потік-2», що йде в обхід України. 433 євродепутати підтримали 12 грудня резолюцію про стан впровадження Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Проти цього документу проголосували 105 євродепутатів, ще 30 утрималися. Європарламент називає «Північний потік-2» політичним проектом, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці, і закликає його скасувати.

Мей залишиться прем’єром Великої Британії

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей витримала голосування з питання про довіру, яке організували її колеги з Консервативної партії. Її підтримали 200 депутатів, тоді як недовіру висловили 117. Мей залишиться прем’єром Великої Британії. Для усунення її з посади противникам Мей було потрібно не менше 158 голосів з 315 (стільки депутатів представляє зараз Консервативну партію в Палаті громад британського парламенту). До оголошення результатів голосування Мей повідомила однопартійцям, що не виставлятиме свою кандидатуру на наступних загальних виборах, запланованих на 2022 рік. За її словами, більшість консерваторів не хочуть, щоб вона очолювала партію під час передвиборної кампанії.

Італія посилила антитерористичні заходи після теракту в Страсбурзі

Влада Італії максимально посилила заходи з антитерористичного захисту після стрілянини у Страсбурзі (Франція). Італійські префекти та очільник поліції були проінструктовані максимально посилити заходи із антитерористичної безпеки за підсумками екстреного засідання антитерористичного стратегічного аналітичного комітету CASA при МВС країни.