НАЗК викликало для пояснень нардепів Логвинського та Дунаєва

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції викликало сім посадових осіб прибути до відомства та надати пояснення, повідомляється на офіційному сайті НАЗК .

«Сім посадових осіб порушили вимоги Закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, строків подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та строків надання відповіді на запит Національного агентства», — йдеться в повідомленні.

Якщо НАЗК не отримає пояснень, воно може притягнути їх до адміністративної відповідальності.

У Нацагентство з питань запобігання корупції запросили двох нардепів: Георгія Логвинського («Народний фронт») та Сергія Дунаєва (позафракційний). Також пояснення мають надати депутат міської ради Івано-Франківська Олександр Федорук, депутат Лубенської міської ради Наталія Омельяненко, заступник голови Державного лісового агентства України Володимир Бондар, суддя Рівненського апеляційного господарського суду Юлія Марченко, начальник відділу Департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради Олексій Бабенко.

  • Колишній депутат від «Народного фронту» Микола Мартиненко виграв суд у громадської організації «Центр протидії корупції». Суд зобовʼязав ЦПК видалити всю інформацію і згадки про Мартиненка в контексті кримінальних справ з сайту проекту.