«Це абсурд». Зовнішня розвідка України виходить з угоди про співробітництво з СНД

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Це абсурд». Зовнішня розвідка України виходить з угоди про співробітництво з СНД

U. Ivanov / RIA Novosti archive / Wikimedia

Служба зовнішньої розвідки України почала вихід з Угоди про співпрацю органів безпеки і розвідувальних служб держав-учасниць СНД, повідомляє прес-служба відомства.

«Участь української розвідки в цьому договорі разом з російськими спецслужбами є абсурдним, враховуючи збройну агресію РФ проти України, яка триває вже пʼятий рік», — йдеться в повідомленні.

СЗР зазначила, що українській розвідці достовірно відомо про те, що російські спецслужби ще у 2014 році намагалися не допустити виходу України з орбіти впливу Росії. «Все зрозумілішим стає те, що відповідна масштабна операція здійснювалася спецслужбами РФ в Україні задовго до відкритого збройного нападу на нашу державу в 2014 році», — йдеться в повідомленні.

Також в СЗР відзначають, що російські спецслужби ведуть підривну діяльність у країнах-членах НАТО, про що свідчать гучні шпигунські скандали за участю спецслужб РФ. «СЗР України разом зі своїми партнерами з Євроатлантичного розвідувального співтовариства і надалі продовжить активну роботу, спрямовану на виявлення та нейтралізацію деструктивної діяльності російських спецслужб», — йдеться в повідомленні.