Футбол, серіали та Євробачення. Google розповів, що українці найчастіше шукали цього року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Google Україна оприлюднила список головних запитів, які українці використовували у пошуковій системі IT-гіганта цього року.

Найпопулярнішим пошуковим запитом 2018 року виявився «ЧМ 2018» — чемпіонат світу з футболу. На другій позиції — серіал «Мажор», на третьому — конкурс Євробачення-2018. Крім того, в Google українці шукали нові фільми, серіали «Школа» і «Поліцейський з Рубльовки», а також Олімпіаду-2018.

У категорії «Персона» українці найчастіше шукали інформацію про акторку «Дизель Шоу» Марину Поплавську, яка загинула цього року. Крім того, українців цікавили особистості Єгора Кріда, Йосипа Кобзона, Бориса Апреля/Зіанджі, американського репера Xxxtentacion, а також вченого Стівена Хокінга та дружини принца Гарі Меган Маркл.

Серед фільмів українці найчастіше шукали в Google стрічку «Веном». До списку найпопулярніших фільмів за версією користувачів Google потрапила українська комедія «Скажене весілля».

«Покупкою року» в Україні стала іграшка бейблейд. Крім цього українці також цікавилися придбанням цифрового тюнера DVB-Т2, квитків на поїзд та біткоїнів.

У році, що минає, користувачі найчастіше хотіли дізнатися, як завантажити відео з YouTube, зробити слайм і підключити Т2. Цікавилися, чому затримують пенсію, мʼясо корови називається «говядиной» і в Одесі випав жовтий сніг. А також намагалися зʼясувати, що таке біткоїн, кір, томос і реінтеграція.