У Москві проходить прощання з правозахисницею Людмилою Алексєєвою

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У Москві проходить прощання з правозахисницею Людмилою Алексєєвою

European Parliament / Flickr

У Москві в Центральному будинку журналіста проходить церемонія прощання з відомою правозахисницею, главою Московської Гельсінкської групи Людмилою Алексєєвою. Вона померла 8 грудня, на 92-му році життя. До місця прощання вишикувалася черга. Про це пише «Эхо Москвы».

У Будинку журналіста посилили заходи безпеки. На вході встановили рамки металошукачів. Однак пропускають усіх бажаючих абсолютно вільно. Попрощатися з правозахисницею приїжджали, зокрема, російський опозиціонер Олексій Навальний, посли США та країн Євросоюзу, представники Ради Європи. Також очікується, що може приїхати президент РФ Володимир Путін.

  • Правозахисниця й одна із засновників Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва померла 8 грудня. У вересні 2014-го Алексєєва, разом з іншими громадськими діячами, підписала так звану Резолюцію Маршу Миру. У ній вимагалося «припинити агресивну авантюру», а також вивести з території України російські війська та «припинити пропагандистську, матеріальну та військову підтримку сепаратистів на південному сході України».