До 20 см снігу. Синоптики попередили про погіршення погоди до середини тижня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
До 20 см снігу. Синоптики попередили про погіршення погоди до середини тижня

Filip Bunkens / Unsplash

На території України 12—13 грудня очікуються сильні снігопади (з висотою снігового покриву до 20 см), хуртовини, налипання мокрого снігу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Погіршення погоди зумовлене переміщенням на територію країни південного циклону. «12 грудня в Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській і Миколаївській областях сильний сніг із налипанням мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15—20 м/с. Приріст снігового покриву становитиме 12—20 см», — розповіли в Укргідрометцентрі.

Уночі 12 грудня в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській і Дніпропетровській областях очікуються сильні опади, переважно у вигляді дощу. 13 грудня в Україні, крім східних областей, Прикарпаття і Закарпаття, вночі помірний, а вдень невеликий сніг. На дорогах України — ожеледиця.

В Укргідрометцентрі зазначили, що такі погодні умови можуть зумовити часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах північних та центральних областей. Також там повідомили, що циклон піде за два дні.