Представник України в ТКГ Марчук: Де-факто лінія зіткнення на Донбасі наполовину не збігається з Мінськими домовленостями

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Представник України в ТКГ Марчук: Де-факто лінія зіткнення на Донбасі наполовину не збігається з Мінськими домовленостями

Гонтар Володимир / УНІАН

Представник України у Тристоронній контактній групі Євген Марчук заявив, що нинішня фактична лінія зіткнення на Донбасі наполовину не сходиться з лінією зіткнення, визначеною Мінськими домовленостями. Про це він заявив на конференції у Києві, передає «Радіо Свобода».

«Визначили лінію зіткнення [у вересні 2014 року]. Сторони взяли зобовʼязання, що ця лінія залишається константою, що жодна зі сторін не буде наступати. На сьогодні де-факто лінія зіткнення наполовину не збігається з лінією, яку всі погодили. Незабаром після домовленостей захоплюють Дебальцеве, захоплюється 1 648 кв. км», — наголосив Марчук.

Він зазначив, що це — лише один із прикладів порушення чи невиконання Росією і підконтрольними їй угрупованнями бойовиків Мінських угод. На думку Євгена Марчука, Україні варто активніше озвучувати такі приклади перед міжнародними партнерами.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи заплановане на 19 грудня.